Den perfekte gave til den søvnige type

Her får du fifs til tre gode gaveidéer, som er perfekte til alle der elsker at sove godt – og vågne op udhvilede. Hvem gør ikke det?

Godnat-læsning giver bedre søvn

En analyse fra flere søvnforskere viser at en god bog kan give dig en bedre skønhedssøvn, men sørg gerne for at holde læsningen til et andet rum end soveværelset.

Det hele handler om at skabe en aftenrutine, hvor du og din krop kan genkende at ”nu er du på vej i seng”. På den måde får du slappet helt af – og falder hurtigere i søvn, når du rammer puden.

Giv derfor en god bog til en du holder af. Vi anbefaler fiktion, som aftenlæsnings, da det giver en mere afkoblet hjerne. Thrillers skal du måske gå udenom hvis du ikke slapper af ved vild spænding. For du skal helst også kunne ligge bogen fra dig igen. Husk at bruge bogmærke, så du kan find ud af hvor du er kommet til – hvis du ender med at falde i søvn med bogen i hånden.

Se vores kategori med bøger her

En ny seng er oplagt

For den kræsne natteravn, som helst bare vil sove får du her en gave, som giver nogle rolige og afslappende nattetimer. Sengen er en utrolig god gave, som bliver brugt – med garanti. Den holder i mange år – og vil blive brugt hver dag, sjovt nok.

Hvis budgettet ikke rækker helt til en seng, så giv i stedet en god hovedpude – eller en dyne der matcher sæsonens temperaturer. Om du er mest til fiber eller dun afhænger af mange ting. Sørg for at få vejledning hos din forhandler eller læs nogle guides, så du sikrer dig et godt køb.

Husk på at en god nats søvn giver dig et fundament for en ny dag, med meget mere energi, tålmodighed og fokus. Det er vigtigt for dig, dit arbejde og dem omkring dig.

Læs også guiden: Bedste dobbeltseng

Overnatning i det fri

Det er ikke altid lige behageligt at sove udendørs, men det kan give enestående øjeblikke. At ligge i nattens mørke og nyde stjernehimmelen er helt fantastisk – for både store og små.

Hvis du ønsker at give din kære en god overnatningsoplevelse, så skaf noget godt udstyr. Hvis I ligger godt, så kan I lettere få en god oplevelse – og noget søvn under den åbne himmel.

I stedet for liggeunderlag og madrasser, så prøv evt. at vælge en hængekøje af høj kvalitet. Med køjen får du faktisk en rigtig god og behagelig liggestilling. Samtidig kan du blive vugget stille i søvn. Se hængekøjer online her.

Hæng din såkaldte hammock op mellem to træer og vær dermed sikret at du undgår den kolde jord. Hvis det er meget koldt i luften, kan du endda bruge isolerende lag under eller indeni din køje. Kryb i soveposen og nyd en stille nat. Flere modeller kommer med myggenet og du kan tilkøbe tarps, så det er nemmere at sove ude i alt slags vejr.

Jeg håber du finder en god gave til din søvnige ven. Uanset om du vælger en bog, et vækkeur eller noget helt andet.

Godnat og sov godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *