Bøger af Hella Joof

Hella Joof er kendt fra bl.a. 90’ernes Bullerfnis, nutidens Hellas Have og som instruktør af flere danske film. Men Hella byder også på flere aktuelle bogudgivelser.

Båven om Gud af puster nyt liv i de gamle fortællinger fra Bibelen, når Hella fortolker og digter og trækker paralleller til i dag. Undervejs kommer hun dejligt vidt omkring emner som armhulehår, overspringshandlinger, gamle mænd med unge kvinder, stening, ekstremsport, ligestilling, sex, hvordan badminton opstod osv.? Udgivet i 2017.

 

I 2018 udkommer børnebogen “Snitten & Kis” med undertitlen – Det ender med at være en af de gode dage. Bogen er Hella Joofs hjertevarme billedbøger om Snitten og Kis samlet i en ny højtlæsningsudgave med kapitler for de 5-9-årige. Bøgerne om Snitten er på nuværende tidspunkt udsolgt fra forlaget, så det bliver godt med en ny udgivelse, der samler historierne.

I 2017 udgav hun hæftet på 40 sider, som er målrettet konfirmander. Hellas katekismus er skrevet i et let tilgængeligt sprog og præsenterer mange almindelige forestillinger om tro.

Med Papmaché-reglen giver Joof et indblik i den nævnte regel og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling. Det handler om, hvordan livet er og hvilke regler, der gælder. Udgivet i 2016.

 

ABC – Kun for kønsmodne
I 2015 var det 100 året for Halfdan Rasmussen – og Hella Joof gik i den elskelige digters fodspor og hylder ham her med sin helt egen joof’ske ABC-bog. Den er ikke for børn, men vil glæde alle voksne sjæle med hang til sexede Sibyller, cikader i cølibat, distræte dæmoner, fransk trikotage, gonokokker, konvertitter, obskøne oligarker og indædte vinterbadere.

I bogen “Det daglige brød” bidrager Hella i et essay med sjove og anderledes møder mellem mad og tro, mellem næring og nydelse, mellem vin og spiritualitet, mellem brød og krop. Udgivet i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *