3 gode dåbsgaver

Babybog

I mange familier er selve dåben en gave i sig selv. Barnet optages som en del af det kristne fællesskab og forældrene siger på barnets vegne ja til et liv med Gud.

Det er derfor en dag, der er værd at mindes og fejre. Til enhver fejring hører naturligvis også gaver – og lige præcis når det kommer til dåbsgaver, giver det god mening at lægge lidt energi i at finde den helt rigtige.

Her får du 3 forslag til dåbsgaver, som kan følge barnet gennem hele livet og minde om den store dag og selve dåbshandlingen på fineste vis.

Bøger

Fysiske bøger er næsten uforgængelige, hvis man passer godt på dem. En børnebibel er naturligvis et oplagt valg til en dåbsgave, men i mange sogne får dåbsbarnet allerede en sådan af menigheden i gave, når dåben er afsluttet.

Det kan derfor godt betale sig at tænke i andre baner, når man gerne vil videreformidle tro, håb og kærlighed og dermed give alle 3 ting en plads i barnets opvækst.

Her er Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte et godt valg. Bogen drager nemlig fine paralleller til den kristne tro med historien om Jonatan og hans bror Tvebak der dør og derfor rejser til landet Nangijala. Historien er både smuk, sørgelig og fyldt med håb – og selvom barnet ikke forstår det hele som lille, vil bogen med garanti give stof til eftertanke senere. Også i voksenlivet.

Dåbs- eller navnetavle

Til ethvert hyggeligt børneværelse hører også pynt på væggene – og kan dekorationerne blive personlige er det endnu bedre.

Her er en dåbstavle – eller en navnetavle – med barnets navn, fødested, dåbskirke, datoer og andre relevante oplysninger oplagt. Der findes masser af fine designs og barnet får en personlig plakat det kan tage med sig videre ud i livet, når det bliver ældre.

Gaver med indgravering

Blandt de mest klassiske dåbsgaver findes alle de ting, man kan indgravere navn og dato på.

Her er en sparebøsse i stål eller sølv – eller et bestiksæt med navn – de mest brugte. Nogle familier har også en tradition med at forære barnet et dåbsrør med indgravering. Dette rør kan bruges til at opbevare dåbsattesten i.

De såkaldte dåbsflag bliver desuden mere og mere populære. Det er en lille flagstang til bordet i stål, hvor fødselsdato, dåbsdato og barnets navn er indgraveret. Flaget kan således tages frem, hver gang barnet har fødselsdag.

Her er derfor tale om en gave for livet. Nøjagtigt som selve dåben.

Så på med vanten, halstørklædet eller hvad du nu ønsker og bliv klar til fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *